Hoppa till innehåll
Hem » Kristallopedia » Krysokolla

Krysokolla

Nyckelord: Självförtroende, kommunikation, lugn, nystart.

Chakra: Hjärt (4:e) och hals (5:e).

Element: Vatten och jord.

Krysokollas egenskaper och betydelse

Krysokolla har en väldigt feminin, lugnande energi, precis som du förväntar dig att Moder Jord, planeten skulle ha. Den lugnar verkligen ditt hjärtchakra. Om ditt hjärtchakra är drabbat av rädsla, panik eller ångest, är krysokolla en bra sten att ha för det.

Den kommer också att ge dig mer självförtroende när du vet att du behöver konfrontera andra och känner dig rädd inför detta, eller när du är rädd för att inte säga rätt sak, eller få fram din poäng.

Hur många gånger har du tänkt på vad du ska säga? (detta händer mig hela tiden) och sedan säger du det, och på grund av rädsla säger du det inte på det sätt som det kanske skulle behöva sägas? Sedan går du därifrån och vet att den andra personen inte hörde dig och att du inte formulerade vad du verkligen behövde säga. Då är du bara gripen av rädsla. Du vill inte gå tillbaka och ha den konfrontationen igen, och du håller tummarna för att de förstod vad du ville ha sagt, men undrar samtidigt om det var en fullständig felkommunikation och ingen förstod någonting? Och sedan fortsätter saker i samma gamla spår, eller hur? Krysokolla är den som kommer att ta dig ur den situationen. När du helt enkelt behöver lite trygghet i sociala situationer och sammanhang eller vid konfrontationer, är den bra att bära nära dig, antingen som smycke eller att ha fickan.

Den är också hjälpsam ifall du känner dig rädd att tala inför publik. Vissa människor är verkligen livrädda för att tala inför publik medan andra älskar det. Men jag vet att det är en av de största rädslorna där ute, och krysokolla är en sten som jag rekommenderar att ha nära dig, exempelvis i fickan, eller i bh:n, när du håller någon form av offentliga tal.

Viktigt att komma ihåg att kristaller kan inte, och ska inte ersätta den medicinska vetenskapen. Konsultera alltid läkare för eventuella krämpor och besvär.