Hoppa till innehåll
Hem » Kristallopedia » Granat

Granat

Nyckelord: Styrka, Säkerhet

Chakra: Rot (1:a)

Element: Jord

Granat almandin

Vad är granat bra för?

Granat är en eldig sten. Genom åren har berättelser och folklore försökt beskriva granaten och förstå dess helande egenskaper.

-Varför brinner den här stenen med en så fascinerande eld?
-Varför ger det ett sådant lugn i tider av nöd?
Granat har gynnat många människor genom årtusenden, det är säkert. Men i dessa moderna tider, hur kan den hjälpa dig i ditt dagliga liv?

Själva ordet granat har sitt ursprung i det latinska ordet granatum som betyder granatäpple. Granater varierar i storlek från de så små som ett sandkorn till de stora som ett äpple. Man kanske mest förknippar granater med den djupa, rika, röda färgen men granater finns också i en mängd olika färger.

Hälsans sten

Granater är kända av många kulturer som Hälsans sten främst för att den har en mycket transformativ energi över sig. Denna energi omvandlar negativ energi till ett mer fördelaktigt tillstånd. Den sägs också hjälpa till att läka själen om den används i meditation. Det är en kraftfull grundsten som balanserar och anpassar en persons chakrasystem. Det framkallar styrka, uthållighet, mod och hopp i särskilt tuffa situationer. Den har förmågan att hjälpa en person att släppa gamla och skadliga beteendemönster samtidigt som den stärker dig med sina andra förmågor. Denna sten stärker kreativitet och alla kreativa sysselsättningar

Mest intressant av allt är kanske ändå granatens förmåga att intensifiera ens kärlek, passion och sexlust. Det fungerar också som ett självförtroende när du är osäker och osäker på dig själv. Det är inte bara en väldigt praktisk sten, utan det är också en sten som du kan använda för att få fart på ditt intima liv!

Topp 3 fördelar med granat

  • Utmärkt för läkning, jordning och skydd
  • Ökar kärlek och sensualitet och kan verka föryngrande på relationer
  • Hjälper till att förverkliga kreativa idéer

Viktigt att komma ihåg att kristaller kan inte, och ska inte ersätta den medicinska vetenskapen. Konsultera alltid läkare för eventuella krämpor och besvär.