Hoppa till innehåll
Hem » Kristallopedia » Drakblodsjaspis

Drakblodsjaspis

Nyckelord: Vitalitet, styrka, glädje
Element: Eld
Chakra: Sakral, solar plexus, hjärt, hals

Drakblodsjaspis eller draksten

Draksten eller drakblodsjaspis som den också kallas, är en kraftfull sanningssten som belyser vårt sanna jag i all sin skönhet och härlighet. Den väcker passion för vår personliga utveckling och förbättring, uppmanar oss att ärligt bedöma våra styrkor och svagheter och sedan göra realistiska planer som kommer att resultera i positiv förändring. Den har en mycket snäll energi när vi lider av sorg. Och påminner oss om att livet är vackert och att vi har viktiga roller att spela i det. Den hjälper oss att känna oss mer positiva och optimistiska inför framtiden.

Draksten minskar kraften hos vår ”inre kritiker” och framhäver våra positiva uppfattningar. Den hjälper oss att skaka av oss all känsla av ”självömkan” och att engagera oss på nytt i världen. Den uppmanar oss att gå in i vår personliga kraft och att vara modiga.

Drakstenen uppmuntrar oss att vara både tålmodiga och kloka, i alla aspekter av våra liv, men särskilt i ekonomiska frågor där den hjälper oss att spara mer och göra bättre investeringar.

Draksten tros stärka immunförsvaret och levern, liksom att stödja allmän fysisk hälsa. Den sägs också hjälpa till att behandla störningar i nervsystemet, hjärnan och sköldkörteln samt tillstånd som förvärras av uttorkning.

Viktigt att komma ihåg att kristaller kan inte, och ska inte ersätta den medicinska vetenskapen. Konsultera alltid läkare för eventuella krämpor och besvär.