Hoppa till innehåll
Hem » Balansera dina chakran med hjälp av kristaller

Balansera dina chakran med hjälp av kristaller

Det finns många olika metoder för att balansera chakran med kristaller och på intet sätt är denna metod den enda. Men med hjälp av denna metod kan du på ett enkelt sätt göra din egen chakra healing när som helst!

Enkel chakrabalansering


1. Skapa en atmosfär eller ett sacred space för dig själv där du inte kommer att bli störd på minst 20 minuter. Spela lite avslappnande musik eller new age-musik, dämpa ljuset eller tänd några ljus (som säkert kan brinna medan du slappnar av). Elda lite rökelse eller sprid några eteriska oljor och skapa en bekväm plats att ligga ner och mysa en stund.

2. Lägg ut dina valda chakrastenar vid din sida. Välj ett för vart och ett av de sju huvudchakrana i färgkoordinerad ordning. Ett billigt trumlat set fungerar utmärkt. Inkludera också en jordningssten: min favorit är en fin glänsande svart turmalinbit. Du kan också använda rökkvarts eller hematit. Ställ ett glas vatten i närheten till senare också.

Chakrakit

3. Lägg dig ner och placera din grundande sten mellan dina fötter, ca. 15cm nedanför dina fötter; detta anses vara vårt jordstjärnchakra (tekniskt sett inte ett av huvudchakrana utan känt som ett ”transpersonligt chakra”). Detta kommer att bli den första kristallen du placerar och den sista kristallen du tar bort.

4. Fortsätt sedan att placera resten av dina stenar, placera motsvarande sten direkt över vart och ett av dina sju chakran. Referera till bilden till vänster för att avgöra ungefär var varje chakra finns.

Chakrabalansering kan vara så kort som 15 minuter, eller så kan du köra i en halvtimme eller mer. Gör vad som känns bekvämt för dig.

Målet här är att bli aktiv med det.


5. Börja med rotchakrat och flytta uppåt, visualisera varje chakra, ett i taget; varje färgat chakra snurrar, ett fint och balanserat snurr, inte vingligt… allt samtidigt som man fokuserar på vad chakrat representerar och motsvarar. Du vill inte se mörka fläckar eller tunga svarta skuggor eller en band som kommer från chakrat. Det betyder att det kan finnas något som måste rensas bort. Det är ett tecken på att chakrat behöver mer fokuserad uppmärksamhet och läkning.

Ditt mentala fokus bör nu vara på de positiva egenskaperna hos det chakrat. Fokusera på att lösa eventuella fysiska problem eller känslomässiga blockeringar, se dem visuellt lösas upp. Om du inte är särskilt visuell kan du känna att problemen och blockeringar löser sig. Känn hur det skulle kännas att vara fri från dessa! Föreställ dig hur det skulle vara att vara så glad att alla dessa problem är borta.

6. När du har slutfört att rensa alla sju huvudchakran kan du börja avsluta sessionen med jordning. Detta är ett mycket viktigt steg, så hoppa inte över det!


Syftet med jordning är att se till att du känner dig stabil och centrerad – väl förankrad till Moder Jord.

Det kan vara så att du kanske tror att du känner dig okej, men när du sitter eller står upp kan du känna dig lite svettig och/eller yr i huvudet. Så, i slutet av en chakrasession, lämna din grundande jordstjärnechakrasten (strax under dina fötter) på plats i inte mindre än 5 minuter, eller kanske till och med 10 minuter om du känner dig ”svävande”.

Gör också några avslappnande jordande andetag med långsam djupandning. Drick sedan ditt glas vatten medan du fortfarande sitter för att ytterligare hjälpa till att jorda dig själv. Om du efter 10 eller 15 minuter fortfarande känner dig ur form, plocka upp jordningsstenen och bär den med dig tills du börjar normalisera, och du kommer så småningom att göra det.

Känslan av att vara ”ojordad” är en mycket vanlig företeelse. Energin flyttas runt mycket när vi gör den här typen av arbete; tar bort stillastående energi eller blockeringar, energi rör sig överallt, det är den typ av sak som kan förväntas när vi gör den här typen av arbete. Men ju oftare du gör det, desto bättre balans kommer du att vara i och desto mindre skakande kommer det att kännas varje gång.

Allt är en del av att omkalibrera din energikropp, komma tillbaka till balans…en del av en sund energisk hygienplan.

Precis som att träna, eller hur? Förutom att en chakrabalanseringssession är mycket mer avkopplande!


Om du känner någon som kan vara intresserad eller dra nytta av denna information, dela det här inlägget med dem… Det kan inspirera dem att göra en självsession och uppleva friska, levande, lysande chakran!